Utolsó két Európa-bajnoki selejtező mérkőzését Diósgyőrben játssza a magyar válogatott, a tét a kontinensviadalon való szereplés.  

Február 9-én 17 órától Izland, február 12-én 17 óra 45 perctől pedig Románia ellen lép majd pályára a nemzeti csapat. Nagy büszkeség, hogy mindkét mérkőzésnek a DVTK Aréna ad otthont, így Diósgyőrben vívhatja ki a válogatott a kontinenstornára való kijutást.

A magyar csapat 2-2-es mérleggel a 2. helyet foglalja el Spanyolország mögött a C csoportban, így jó esélyekkel várja a soron következő mérkőzéseket.

Hétfőn a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének képviselői tartottak sajtótájékoztatót a DVTK Arénában megrendezésre kerülő női kosárlabda Európa-bajnoki selejtezők előtt.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, Székely Norbert szövetségi kapitány, Pukler Gábor csapatvezető, valamint Kányási Veronika, a DVTK HUN-Therm válogatott játékosa osztotta meg gondolatait.

A jelenlévők kiemelték, hogy a DVTK Aréna minden szempontból tökéletes helyszín a mérkőzések számára, valamint azt is, hogy a diósgyőri szurkolók híresen jó hangulatot teremtenek a csarnokban.

Mérkőzés információk

2023. február 9. csütörtök (Miskolc, DVTK Aréna)
17:00 Magyarország – Izland
 
2023. február 12. vasárnap (Miskolc, DVTK Aréna)
17:45 Magyarország – Románia