Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 12-én, szerdán a SERCO UNI Győr otthonába látogatott a DVTK HUN-Therm együttese.

A Tippmix Női NB I. A-csoport elődöntőjének harmadik mérkőzésén úgy tűnt, hogy a Győr kerekedik felül ellenfelén, azonban Völgyi Péter lányai hatalmas energiákat mozgósítva döntetlenre mentették az összecsapást.

A ráadásban a hazaiak kihasználták a szélesebb rotációjukat, és végül tíz pontos különbséggel megnyerve a találkozót (87-77) megérdemelten jutottak a bajnoki döntőbe.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, elődöntő, 3. mérkőzés

SERCO UNI Győr – DVTK HUN-Therm 

Győr, Győr Városi Egyetemi Csarnok, 700 néző

Játékvezetők: Cziffra Csaba, Frányó Péter, Fodor Attila

Győr: Ellenberg 19/6, Bach 2, Dubei 15/6, Török 2, Williams 12
Cserék: Dombai 17/6, Ruff-Nagy 14/3, Oroszová 2, Varga 4, Weninger
Vezetőedző: Cziczás László

DVTK: Aho N. 12, Kányási 5/3, Guirantes 32/6, Garbin 12, Kiss A. 9
Cserék: Bernáth 1, Jovanović 6, Aho T
Vezetőedző: Völgyi Péter


Értékelések

Völgyi Péter
„Gratulálok a győrieknek, összességében megérdemelten jutottak be a döntőbe. Volt lehetőségünk a negyedik negyedben arra, hogy megfordítsuk az állást, de nem éltünk a győriek könnyebben eladott labdáival. Ettől függetlenül büszke vagyok a lányokra az egész évért, most azon leszünk, hogy a bronzérmet megszerzzük.”

Cziczás László
„Büszke vagyok a lányokra, olyan mentális erőről tettek tanúbizonyságot, mely nem mindennapi. Ha valaki a szezon előtt azt mondja, döntőt játszunk, talán magam sem hiszem el, de megdolgoztunk ezért az alapszakaszban, és a DVTK ellen is. Hét meccsből négyszer győztük le őket. Jön a döntő, ez hab a tortán, szeretnénk minden pillanatát kiélvezni.”

Arella Guirantes
„Tulajdonképpen egy meccsen ment el kicsit a szezonunk, amiatt van bennünk egy kis csalódottság, de az egész szezont nézve nem lehetünk elkeseredettek. Nagyon jó emberekből áll a csapat, jó itt játszani, szeretnénk a bronzéremmel vigasztalódni.”

Dombai Réka
„Nagyon boldogok vagyunk, fantasztikus volt ilyen közönség előtt játszani és nyerni. Előbb is lezárhattuk volna, de végül a hosszabbításra maradt a döntés. Ebben extázisban játszottunk, ezért sikerült nyernünk.”