Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két igazán erős csapat feszült egymásnak a 2022/2023-as kosárlabda szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a bronzéremért.

A mindent eldöntő harmadik találkozón a DVTK HUN-Therm az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát fogadta a DVTK Arénában.

Az első félidőben egyértelműen a hazaiak diktálták a találkozó ritmusát, így kényelmes előnyt szerezve vonulhattak a szünetben az öltözőbe. A harmadik negyedben is nyeregben volt a Diósgyőr, a záró felvonásban aztán minden erejét mozgósította KSC is, de Arella Guirantes vezérletével nagy küzdelemben a DVTK HUN-Therm kerekedett felül ellenfelén, és szerezte meg a bronzérmet.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, a 3. helyért, 3. mérkőzés

DVTK HUN-Therm- Atomerőmű KSC Szekszárd 70-61
Miskolc, DVTK Aréna, 1400 néző

Játékvezetők: Cziffra Csaba, Frányó Péter, Györfy Rúben

DVTK: Aho N. 15/6, Kányási 4, Guirantes 21/3, Jovanović 17/9, Garbin 7/3 
Csere: Bernáth 3/3, Kiss A. 3
Vezetőedző: Völgyi Péter

Szekszárd: Studer 9/3, Dudásová 6, Wallace 22/12, Mányoky, Goree 9
Csere: Miklós 1, Bálint 3/3, Krnjics 8, Boros 3/3
Vezetőedző: Djokics Zseljko

Kipontozódott: Studer a 39. percben.


Értékelések

Völgyi Péter

„Negyvenkilencedik meccsünket játszottuk le a szezonban, nagyon sok minden történt velünk. Rendkívül büszkék vagyunk az Euroligás szereplésünkre és a magyar bajnokság alapszakaszára. Aztán jöttek a sérülések, mindig újra kellett tervezni a csapatot. Ennek fényében nagyon örülök, és rendkívül büszke vagyok erre a bronzéremre. Minden játékosom rengeteget dolgozott érte, de azt gondolom, hogy a közönségnek jár elsősorban a köszönet. Azt gondolom, sikerült az elmúlt másfél évben egy olyan miliőt, olyan atmoszférát teremteni, ami egyedülálló az országban. Mindent meg fogunk tenni az eredményeinkkel és a hozzáállásunkkal, hogy megtartsuk és növeljük ezt a szurkolótábort, ez a következő évnek a nagy feladata. Ennek az éremnek pedig rettenetesen örülök, mert nagyon megdolgozott érte a csapat.”

Horváth Zsófia
„Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek, a szezon eleje óta szimpatikus csapat számomra. Sajnos sok mindennel küzdöttünk a szezon alatt és most is. Nagyon csalódott vagyok most, mert tudom, mennyit küzdöttünk, és mennyire megérdemelték volna a lányok ezt a bronzérmet. Én köszönöm nekik ezt a munkát, pár hónapja bármit megadtunk volna azért, hogy a négy közé jussunk. Nüanszokon múlt ez a mérkőzés, két fáradt csapat csatáját ma azok az extrák döntötték el, amik a hazai csapattól jöttek. Mégegyszer gratulálok az ellenfélnek, és a saját csapatomnak is.”

Milica Jovanovic
„Nagyon érzelmes mérkőzés volt ez számunkra a szekszárdi vereség miatt. EZ a mérkőzés a szív diadala volt ma, tudtuk magunkról, hogy képesek vagyunk megnyerni ezt a mérkőzést, és ma megmutattuk, milyen karakter van a csapatban. Több alkalommal játszott egymással idén a két csapat, taktikailag már nehéz volt egymásnak újat mutatni, az ilyen összecsapásokat az dönti el, ki akarja jobban a sikert és ezek ma mi voltunk. Ugyanakkor egy ilyen közönség előtt mindig nagyszerű játszani, köszönjük nekik az egész éves támogatást!”

Bálint Réka
„Úgy gondolom, ezt a párharcot az első mérkőzésen vesztettük el, ott végig a kezünkben volt az irányítás. Ezen a mai mérkőzésen jól kezdtük, de az ellenfélnél jöttek azok az extra kosarak, amik ma nálunk sajnos elmaradtak, így pedig a hazai közönség hathatós segítsége mellett sikerült megnyerniük a mérkőzést. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok az egész csapatra, hiszen pár héttel ezelőtt még nagyon sok mindent megadtunk volna ezért a negyedik helyért, ez a szezon tényleg nagyon kemény volt. Nyilván most szomorúak vagyunk, de azt gondolom, hogy büszkék lehetünk magunkra.”

/Nyitókép: Osztie Tibor/