Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) jótékonysági rendezvényének bevételét a balesetes állatok ellátására fordítják majd.

Az alapítvány most azért küzd, hogy a legkisebb kennel sorukat felújítsák. Egy rehabilitációs részt szeretnének kialakítani belőle, hogy a problémás kutyák is nagyobb eséllyel kerülhessenek idővel új otthonba.

A bálon a gazdik mellett a négylábú kedvencek is jelen voltak, és még rögtönzött bemutatót is tartottak.

Az est vendége Lehoczki László és kutyája, Hope voltak. A programok után a Spider Mentőcsoport alapító-vezetője elbeszélgetett a vendégekkel és egy váratlan meglepetés részese is lehetett.


/A fotón: Lehoczki László; Hope; Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke és Veres Pál/

Veres Pál, Miskolc polgármestere ugyanis bejelentette, kezdeményezi a miskolci testületben, hogy a Mancs-szobor körüli terület Mancs tér. Ezt hivatalos Facebook oldalán is közzétette:

„A bálon újra találkozhattam Lehoczki Lászlóval és életmentő kutyájával, Hope-pal. Külön öröm volt, hogy meglephettem Lacit a kezdeményezésemmel: Mancsnak tere lesz Miskolcon! Ezzel is szeretnék tisztelegni az emléke előtt.”
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) Kelet-Magyarország egyik legnagyobb menhelyét üzemelteti, és állatmentő szolgálatot tart fent.

Évente több mint 600 kutya és 150 macska kerül be hozzájuk. Eddigi 17 éves működésük során, több mint 11 ezer kutyának és cicának találtak otthont és szerető gazdit.

Jelenleg minden nap 350 kutyáról és cicáról gondoskodnak. Szeretnék elérni, hogy az ivartalanítások számának növelésével, egyre kevesebb  gazdátlan állat kóboroljon, hiszen nem a férőhelyek számának növelése a megoldás a jövőre nézve.

További információk az alapítványról az allatsegito.hu honlapon találhatók, valamint a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) Facebook-oldalán találhatók.

/Fotók forrása: Facebook/Veres Pál/