Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezzel a győzelemmel ráadásul jövőre újra az Extraligában szerepelhet a csapat.

Óriási izgalmak közepette, egy rendkívül feszült és kiélezett találkozón, rossz kezdés után jó véget ért a DVTK békéscsabai túrája. A piros-fehérek 3-1 arányú győzelmükkel megnyerték a találkozót és ezzel a bajnokságot is.

Röplabda Női NB I. – 22. forduló

Békéscsabai RSE – DVTK 1:3 
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 50 néző

Vezette: Szél, Mezei

Békéscsabai RSE: Tuska 11, Korcsok 2, Feld 1, Sinka 20, Mikus 11, Fekete G. 8
Csere: Kucsera (liberó), Szatmári 1, Fekete Z.
Edző: Nagy Attila

DVTK: Hollósi 3, Tosic 15, Egri 16, Kiss 16, Kalmár 5, Vajdová 14
Csere: Kundrák (liberó), Bátori 2, Nagy 1, Kovács.
Vezetőedző: Németh Szabolcs


Edzői értékelés

Nagy Attila: Kiválóan kezdtünk, sikerült nyomás alatt tartani a nagy tét miatt idegesen kezdő vendégeket. A kulcs a második szett végjátéka volt, amikor két önhiba a legrosszabbkor jött s emiatt elbuktuk azt. A harmadik-negyedik szettben hatalmasat küzdöttünk, de sajnos a mai napon a kulcspillanatokban többet hibáztunk. Gratulálok a DVTK-nak az első helyhez és a feljutáshoz. Köszönöm a csapatomnak és a klubomnak ezt az első élvonalbeli szezont, sokat dolgoztunk benne, és a célkitűzést teljesítettük.

Németh Szabolcs: Rengeteg érzelem gyülemlett fel augusztus óta, ami most felszabadult bennünk. Nem a legjobb játékkal nyertünk ma, de a hit az akarat és a munka egy legyőzhetetlen hármas. Természetes volt, hogy izgultunk, hisz mondhatni egy bajnoki döntőről beszéltünk. Mégegyszer, nem volt ma minőségi a játékunk, de szerencsére ez már csak történelem. Három pontot gyűjtöttünk és ezzel együtt megnyertük a bajnoki címet így Diósgyőrnek újra Extraligás röplabda csapata van!