Az Európai Mobilitási Hét autómentes napján, szeptember 22-én, csütörtökön vehetik igénybe a kedvezményt az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik. Egy utazás során egyszerre legfeljebb két felnőtt és két gyermek utazhat.

Szeptember 16. és 22. között zajlik az Európai Mobilitási Hét, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kampánynak Miskolc is régóta résztvevője.

Szeptember 22-én, az autómentes napon reggel rajtol az eljutási verseny, ahol villamos, autóbusz, autó, kerékpáros és futó méri össze a gyorsaságát, ki mennyi idő alatt jut el a Városház térre. Az eljutási versenyen bárki indulhat, aki az elektromos autóbusszal szeretne versenyezni, az díjmentesen teheti ezt meg.

Indulj te is a versenyen!

A kihívás Felső-Majláthról indul reggel 07:09-kor. Az eljutási versenyen résztvevő elektromos autóbusz: „Eljutási verseny 2022.” felirattal indul majd Felső-Majláthon az 1-es, 54-es autóbuszok megállóhelyéről. Ez az autóbusz az alábbi megállóhelyeken vehető igénybe:

  • Felső-Majláth és az Aba utca között az 1-es autóbusz megállóhelyein

  • a Nagyváthy u. – Szent István utca kereszteződésében (a volt 38-as autóbuszvonal) ideiglenes megállóhelyen

  • a Városház tér villamosmegállóban