Kezdőlap KÉK HÍREK

Brutálisan megvertek egy hazafelé sétáló házaspárt

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves és egy 23 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt.

A vádirat szerint a fiatalok 2022. február közepén, az esti órákban, egy borsodi kistelepülésen a nyílt utcán rátámadtak egy hazafelé sétáló házaspárra. Először a nőt mindketten többször megütötték a testén, majd egyikük mellbe rúgta, amitől földre esett. 

A férje a segítségére sietett, ekkor viszont őt kezdték el ütlegelni, és rugdosni, majd az egyik vádlott a fején is megrúgta. A férfi többször földre került, de újból felállt, erre mindkét kezét lefogták, és háromszor mellkason rúgták. Egy járókelő rájuk kiabált azzal, hogy már értesítette a rendőrséget, így a támadók még egy-egy alkalommal megütötték a nőt és férjét, majd elszaladtak a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férj 8 napon túl gyógyuló bordatöréses sérüléseket szenvedett el, míg feleségének a fej, a mellkas és a szegycsont zúzódásai 8 napon belül gyógyultak.

Az ügyészség a 25 éves büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a 23 éves büntetett előéletű és más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő társával szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.