Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A május 31-én kezdődő, zárt körű „szólófellépéssel” ötvenegy órán át tervez Elvis Presley-dalokat énekelni az egyetemen tavaly mesterdiplomát szerzett – Elvis imitátorként évtizedek óta fellépő – Nádaski Attila. Ezzel a campuson szeretné megdönteni a jelenlegi Guinness rekordot, ami 43 óra 11 perc 11 másodperc.

A „Miskolci Elvis” így nyilatkozott előadói pályafutásáról: 

„2005 szeptembere óta vagyok Elvis imitátor. 2003-ban tanultam a szakmát Las Vegasban a legnagyobbaktól és a hazaköltözésem óta folyamatosan vannak fellépéseim. Már abban az évben is megfordult a fejemben egy Guinness rekord megvalósítása, mármint, hogy én legyek az, aki a világon a leghosszabb ideig énekel egyfolytában Elvis-dalokat, de akkor, szponzorok hiányában, még nem jött el ennek az ideje. Azóta eltelt jó néhány év, de most elérkezett az idő. A Miskolci Egyetemen 2022-ben megkaptam a mesterdiplomámat. Ez a második diplomám. Azért választottam a rekordkísérlet helyszínének a Miskolci Egyetemet, mert hálás vagyok az oktatásért, a diplomákért. Azt szeretném, ha az egyetem is részesülne abból a dicsőségből, amit remélem meg tudok szerezni.”

A „Miskolci Elvis” rekordkísérletének summája: 51 órán át folyamatosan Elvis-dalokat fog énekelni, amivel szeretné megdönteni a jelenlegi Guinness rekordot, ami 43 óra 11 perc 11 másodperc.

A két nap és három órára tervezett rekordkísérlet hitelesítéséhez a technikai feltételeket a Miskolci Egyetem Kommunikációs Központja biztosítja, az egészségügyi felügyeletet az Egészségtudományi Kar szervezi meg számára.