Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tudtátok, hogy a régészetnek is van egy sötét oldala?

A Herman Ottó Múzeum főépületében június 2-án, pénteken este 19:00 és 23:00 óra között ezt a világot ismerhetjük meg egy éjszakai kaland során, amelynek keretén belül bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé is. 

„A bűn ellen erény, sötétség ellen fény, lámpát hozzon ki nem kíván eltévedni a bűn útján.”

A bűn útja elnevezésű ingyenes program is a Régészet napja alkalmából kerül megrendezésre, amelynek keretében játékos feladatokon keresztül fedezhetjük fel a hét főbűnt és azok régészeti hagyatékát, miközben bejárhatjuk a sötétségbe burkolódzó épületet és annak kiállításait a „pincétől a padlásig”.

Ráléphetünk a bűn útjára, engedhetünk a falánkság, a bujaság és a kapzsiság csábításának, irigykedhetünk az arany csillogását látva és büszkén, felszegett fejjel távozhatunk bezsebelve az oklevelet és izgatottan várhatjuk a főnyeremény sorsolást.

A legjobban teljesítők nyereménye ugyanis egy ásatás-látogatással egybekötött vezetés a Herman Ottó Múzeum egyik feltárásán.