Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A tanulás nem ismer életkort, avagy a jó pap holtig tanul. Sam Kaplan 72 évesen jutott el a doktoriig, az ünnepségen pedig a 99 éves édesanyja szorított érte.

A legtöbben a húszas éveikben már túl vannak az oktatásuk nagy részén. Bár egyre divatosabb az úgynevezett élethosszig tartó tanulás ideája, a valóságban azért nem igazán jellemző, hogy valaki még a nyugdíjkorhatár elérése után is iskolába járjon. Pedig ha szellemileg épek vagyunk, akkor bármeddig tanulhatunk. Ebben a kor nem jelenthet akadályt, ahogy azt a 72 éves Sam Kaplan története is bizonyítja.

 

A Georgia állambeli Lawrenceville-ből származó Kaplan e hónapban vette át a diplomáját. Az eseményen mindenki róla beszélt, elsősorban azért, mert a 99 éves édesanyja is elkísérte őt a Georgie Gwinnett College-ban tartott ceremóniára. A férfinak film és videókészítésből volt iskolai végzettsége, de egyetemre sosem járt. Négy éve a rádióban hallotta meg a képzés indítását. Öt perccel később már a felvételi papírjait töltötte ki.

Kaplan már írt két könyvet és tapasztalt forgatókönyvíró, de szerette volna, ha van egy egyetemi diplomája a film- és médiatudomány területéről. Magát mindig is történetmesélőnek tartotta. A saját forgatókönyveit szeretné majd megfilmesíteni, de ehhez még szüksége volt némi plusz tudásra, amit az egyetemtől szeretett volna megkapni. A férfi nagyon büszke magára, hogy lediplomázott, és természetesen az édesanyja is nagyon büszke rá.