Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A DVTK Jegesmedvék és az FTC-Telekom csapott össze vasárnap az Erste Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén.

A fordulatos és izgalmas találkozó a hosszabbításban dőlt el a vendégek javára, így a párharc állása 1-1-re módosult. Legközelebb február 22-én, szerdán játszik egymás ellen a két csapat Budapesten, a Tüskecsarnokban.

Erste Liga
negyeddöntő, 2. mérkőzés

2023. február 19. 18:00
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 3-4 h.u. (1-1, 0-1, 2-1, 0-1)

/Miskolci Jégcsarnok, 1.310 néző/
Játékvezetők: Dr. Nagy Attila, Haszonits Miklós, Árkovics Gergő, Kis-Király Barna

DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Kiss R., Vojktó, Galajda, Razumynak, Miskolczi – Wehrs, Ilvessuo, Berdnikov, Páterka, Kuleshov – Bennett, Szirányi, Mattyasovszky, Lövei, Blasko – Shkrabov, Pecsét, Vas, Ritó, Farkas
Vezetőedző: Tokaji Viktor

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Hrabal, Marva, Kulmala, Nagy, Tóth – Karmeniemi, Seregély, Betteridge, Saillo, Kestila – Boros, Mesikammen, Kreisz, Tóth, Turbucz – Kucsma, Kozma, Bán, Galántai, Farkas
Vezetőedző: Fodor Szabolcs


Vezetőedzői értékelés

Tokaji Viktor
Mind a két csapatban komoly nyomokat hagyott az előző mérkőzés. Mi kezdhettünk lelkileg jobb pozícióból. A kezdésünk jól sikerült, a vezetést is megszereztük, de ez egy kicsit elkényelmesített minket, ami miatt a Fradi akarata érvényesült. Nem tudtuk a saját ritmusunkat játszani, aztán ez a harmadik harmadra sikerült. Meg is fordítottuk a meccset, majd egy számunkra szerencsétlen góllal egyenlített a Ferencváros. A hosszabbításban egy hiba is sokat számít, mi egyet hibáztunk, ezt a Fradi kihasználta. Most 1-1 az állás, nekünk a Tüskecsarnokból legalább egy, de inkább két meccset el kell hoznunk.

Fodor Szabolcs
A tegnapi és a mai is egy komoly hokicsemege volt. Örülhetünk annak, hogy eljutottunk arra szinte, hogy az Erste Ligában ilyen jó mérkőzések vannak. A playoffhoz méltó meccs volt a mai is. Végletekig kiélezett, a playoffnak minden sava-borsa benne volt a meccsben. Egy elképesztően jó ellenfelet sikerült legyűrnünk valahogy a végén, komoly munkát belerakva. Le a kalappal a srácok előtt, mert a DVTK tényleg egy rendkívül jó csapat.


A párosítás további menetrendje

1. mérkőzés
február 18. szombat, 15:30, Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 4-2

3. mérkőzés
február 22. szerda, 18:30, Tüskecsarnok
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék

4. mérkőzés
február 23. csütörtök, 18:30, Tüskecsarnok
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék

5. mérkőzés (ha szükséges)
február 25. szombat, Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom

6. mérkőzés (ha szükséges)
február 27. hétfő, 18:30 Tüskecsarnok
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék

7. mérkőzés (ha szükséges)
március 1. szerda, Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom