A vendégek az első negyedben alapozták meg magabiztos győzelmüket.

A hétközi Magyar Kupa-találkozó után hétvégén, a bajnokságban, a Sopron Basket kosarasaival csapott össze a DVTK HUN-Therm gárdája. 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 19. forduló

DVTK HUN-Therm – Sopron Basket 48-65 (7-30, 17-7, 11-13, 13-15)

/Miskolc, DVTK Aréna, 1600 néző/

Játékvezetők: Cziffra Csaba, Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás

DVTK: Aho T. 5/3, Aho N. 5/3, Guirantes 6, Garbin 5/3, Green 13
Cserék: Bernáth 6/3, Grigalauskyt? 4, Kányási 4, Kiss A., Bacsó

Vezetőedző: Völgyi Péter

Sopron: Turner 11, Fegyverneky 13/3, Sitku 2, Brooks 12, Magbegor 13
Csere: Stanković 5, Kunek, Böröndy 5/3, Varga A. 2, Czukor 2
Vezetőedző: Gáspár Dávid


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter

Gratulálok a Sopronnak, túl nagy előnyt adtunk nekik az első negyedben. Sajnos beigazolódott a rossz érzésem a tegnapi edzés után, nem tudtunk még olyan elánnal, sebességgel, agresszivitással és koncentrációval játszani, mint ahogy azt megszokhattuk az Euroligában. Kellett az első negyed hozzá, hogy felvegyük a ritmust, aztán utána sokkal jobban tettük a dolgunkat, de mikor nagyon kellett volna, az üres dobások is kimaradtak, így nem tudtuk megfordítani ezt a mérkőzést. 65 ponton tartottuk a Sopront, ez egy olyan eredmény, amivel meg lehetett volna nyerni a mérkőzést, viszont rettenetesen gyengén dobtunk. A legelkeserítőbb nekem a lepattanóharc, amiben nagyon fölénk nőttek, pedig mindig is azt szoktam hangsúlyozni, hogy a Sopront csak ezzel lehet megverni.

Gáspár Dávid
Koncentráció és fegyelem volt a két legfontosabb elem ma a játékunkban. Jó ritmusban, szép támadásokat vezetve és kemény védekezéssel kezdtük a mérkőzést, ez lélektanilag fontos volt a csapatnak. A következő három negyedben voltak megingások, hiszen nagyon erős csapat a DVTK, teljesen természetes, hogy visszajönnek a mérkőzésbe. Viszont a kontrollt ezúttal nem engedtük ki a kezünkből, tudtuk tartani a nagyobb előnyt, és a korábbi meccsekkel ellentétesen szépen zártuk le a mérkőzést.

Cheridene Green
Nagyon lassan kezdtük a mai mérkőzést, sokáig tartott, mire felvettük a ritmusunkat. Nagyon kemény védekezéssel indították a mérkőzést, erre nem volt válaszunk. Tudtuk, mire számíthatunk a Sopron ellen, ma sajnos nem sikerült mindent megvalósítanunk, amit akartunk. Úgy gondolom nagyon sokat tudunk tanulni és fejlődni ebből a mérkőzésből, biztos vagyok benne, hogy a következő mérkőzésre már az igazi arcunkat fogjuk mutatni

Fegyverneky Zsófia
Nagyon örülök ennek a győzelemnek, teljes erőbedobással készültünk rá. A magyar bajnokság alapszakasza szempontjából ez egy kulcsmeccs volt nekünk, Európa-szinten egy nagyon nehéz pálya a Miskolcé. Minden szempontból nagyon boldog vagyok, jól kontrolláltuk a meccset, nem követtünk el olyan hibákat, amikkel visszahoztuk volna az ellenfelet a mérkőzésbe.