Kezdőlap KÉK HÍREK

A két ünnep között 107 alkalommal riasztották a vármegye tűzoltóit

A riasztások során 29 alkalommal csak műszaki mentésre került sor.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a legfontosabb események közül kiemelte, hogy december 26-án tűz ütött ki egy garázsban Szentistvánon, a Rákóczi utcában. A teljes terjedelmében lángoló, könnyűszerkezetes melléképületben egy személygépkocsi is égett. A tüzet a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal fékezték meg és oltották el. A lángok nem veszélyeztették a környező lakóépületeket és sérülés sem történt. 

Halálos tűzeset Karácsony után

Kialudt tűz nyomaira és egy elhunyt emberre találtak egy családi házban Miskolcon, a Kapos utcában szintén december 26-án. Az eset miatt a vármegyei hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A tűz, amely egy kanapét érintett, a tüzelő- fűtőberendezésből kipattanó szikra miatt keletkezhetett, de a pontos részletek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy családi ház fürdőszobájában Sajókazán, a Rákóczi úton december 27-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók rekonstruálták a körülményeket és gázérzékelő műszerrel megállapították, hogy a helyiségben használt nyílt égésterű gázkazán és gázbojler együttes működése során megemelkedik a levegő  szén-monoxid-szintje. Az egység felhívta a lakó figyelmét a problémára, javasolta a gázkazán használatának mellőzését és a készülékek felülvizsgálatát. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés.

Majdnem tragédia történt a Sólyom-bérc közelében

Leesett a szikláról, és körülbelül 6 métert zuhant egy ember Háromhuta külterületén, a Sólyom-bérc közelében december 30-án. A sátoraljaújhelyi és a tolcsvai hivatásos tűzoltók terepjárókkal, majd  gyalog közelítették meg a baleset helyszínét. Az egységek a mentőkkel, rendőrökkel, valamint túrázókkal együttműködve egy speciális hordágy segítségével felhozták a bajbajutottat a szakadékból, és a mentőhelikopterhez szállították.

Szilveszter éjjelén is felcsaptak a lángok

Tűz keletkezett egy családi ház padlásterében Sajóecsegen, a Jókai Mór utcában december 31-én. A lángok a kémény környezetében csaptak fel és a tetőt is megrongálták néhány négyzetméteren. A miskolci hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos weboldalán.