Kezdőlap KÉK HÍREK

Késsel fenyegetőzött a fiatalkorú rabló

Akár 7 és fél évre is elítélhetik a gyanúsítottat 3 rendbeli rablás bűntette miatt.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki 2023. december 30-án 17 óra 45 perc körüli időben a Mezőkövesden, a Szent László téren leszólította három gyermekkorút, hogy 200 forintot adjanak neki.

A bíróság közleménye szerint s sértettek közölték a gyanúsítottal, hogy nincs náluk pénz, és tovább indultak, azonban a gyanúsított követte őket, és egyesével megkérdezte őket, hogy jó fiúk-e, összeüssenek-e, illetve akarnak-e bajt, majd mellkastájékon tenyérrel meg is ütötte őket. Az egyik sértett a fenyegetés hatására átadott a gyanúsítottnak 1.000.- forintot, csak hagyja őket békén, a másik két sértett azonban nem volt hajlandó pénzt adni, ezért a gyanúsított egyiküket gyomron rúgta, a másik sértettet pofon vágta. Miután a cselekmény alatt észlelte, hogy a sértetteknél van még pénz, ezért őket azzal fenyegette meg, hogy a nála lévő késsel el fogja vágni a torkukat, amennyiben nem adnak neki még pénzt. A fenyegetések hatására két sértett összesen 2.000-2.000 forintot adott át a gyanúsítottnak.

A kiszabott büntetés mértéke a fiatalkorú gyanúsított esetében akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A bíróság álláspontja szerint a fiatalkorú gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, fennáll annak a veszélye is, hogy a sértettek befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást, így a bíróság rendelkezése alapján a letartóztatást javítóintézetben kell végrehajtani. A végzés nem végleges.