Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma 10 és 16 óra között a széchenyihegyi végállomáson várják a gyerekeket és az érdeklődőket a Gyermekvasút nyílt napján. 

Egy csomó dolgot kipróbálhatnak 

A vasútra ellátogató gyermekek kipróbálhatják a helyszín berendezéseit. A legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások a hangosbemondóban is bizonyíthatják rátermettségétüket, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, valamint saját üdvözlőkártyájukat is elkészíthetik.

A nyílt napon járműbemutatóval várják a látogatókat. Kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt, az érdeklődők felszállhatnak egy híres Mk45-ös mozdony és egy Mk48-as dízelmozdony vezetőfülkéjébe is. A rendezvény napján a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között, a vonal felső szakaszán félóránként gőzvontatású nosztalgiavonatok is indulnak.