Vagyis, hogy legyen párbeszéd a művészeti ágak között. Győrben alakult meg az első – a Magyar Művészeti Akadémia égisze alatt munkálkodó – regionális munkacsoport.  A Pannonhalmán alkotó  üvegművészként ismert Hefter Lászlót választották elnöknek.

Célok és feladatok

A munkacsoport feladata, hogy segítse az egyéni és közösségi művészeti, művészetelméleti tevékenységet, a helyi alkotómunkát és a kulturális értékteremtést. Szolgálva a regionális művészeti munka fejlesztését és színvonalának emelését. Mondhatnánk röviden ennyi, de ebben nagyon sok feladat lakozik. 

"A köztestület a hazai és a külhoni magyarlakta területeken tovább kívánja erősíteni a művészeti-kulturális életben való szerepvállalását, segíteni a helyi kapcsolatépítést"

– ezt nyilatkozta korábbam Vashegyi György, az MMA elnöke. Ezért is döntöttek ősszel amellett, hogy regionális munkacsoportokat hoznak létre. 

"A döntéssel annak a Makovecz Imre által megfogalmazott célnak tesz eleget az MMA, hogy különféle művészeti ágak képviselőit ültesse le egy asztal köré."

Győr mellett a közeljövőben Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Veszprémben is megalakul egy-egy munkacsoport.

(fotó: illusztráció)