Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A brit Nottingham Egyetem úgy nyerte meg, hogy a DVTK Arénában egyetlen mérkőzést sem veszített el az elmúlt három nap során.

A fináléban a szintén brit Warwick Egyetem volt az ellenfél, amely nem adta könnyen a győzelmet. A Nottingham egy szorosabban alakuló vegyespáros sikert követően, a férfi és női egyéniben nem hagyott kétséget afelől, melyik a jobb csapat. Az így kialakult 3-0 arányú eredmény után, a két csapat – közös megegyezéssel – eltekintett a végeredményt már nem befolyásoló, hátralevő két találkozótól.

A szombati elődöntő két vesztese, az ír Dublini Egyetem és az ukrán Makarov Egyetem a bronzérmet vehette át az eredményhirdetésen. A legjobb hazai együttes, a tavalyi, lengyelországi Európai Egyetemi Játékok egyéni ezüstérmesével, Gonda Daniellával erősített Pécsi Tudományegyetem lett, mely az 5. helyért vívott csatában 3-1 arányban alulmaradt a francia Strasbourg Egyetem csapatával szemben. Az első tollaslabda versenyszám befejezését követően megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen az érmeket Joó Melinda, a Magyar Tollaslabda Szövetség főtitkára, Radomir Jovovic, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) technikai delegátusa és dr. Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem oktatási rektor-helyettese adta át. A serlegeket Rakaczki Zoltántól, az EUSA Végrehajtó Bizottságának tagjától vehették át a csapatok.

A csapatverseny végeredménye:

1. Nottingham Egyetem, 2. Warwick Egyetem, 3. Makarov Egyetem és a Dublini Egyetem, 5. Strasbourg Egyetem, 6. Pécsi Tudományegyetem, …12. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, …14. Szegedi Tudományegyetem.

A csapatbajnokság részletes végeredménye elérhető az EUSA honlapján.

A további tollaslabda mérkőzések élő közvetítése az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) YouTube csatornáján érhető el: https://www.youtube.com/@eusawaterpolo/streams