Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A trinidadi születésű, amerikai rapper, énekesnő, dalszerző és színésznő, Nicki Minaj (1982) az egyik legismertebb női előadó a zenei világban. Karrierje során rengeteg sztárral dolgozott együtt, mint például Drake, Beyoncé, Rihanna és Kanye West. Változatos zenéjében főleg a hip-hop, a pop, a dancehall és az R&B elemeit ötvözi. Nicki provokatív imázsával és ikonikus megjelenésével is hatást gyakorol a zeneiparra. Szójátékokban gazdag rappelését, energikus előadásmódját számos díjjal jutalmazták, ezek közül az egyik legjelentősebb talán az MTV Életmű-díj, melyet 2022-ben kapott meg.

Nemrégiben mégis az amszterdami letartóztatása révén került a figyelem középpontjába. A hatóságok a reptéren a Pink Friday 2 World Tour nevű turnékörútja közben vették őrizetbe az előadót tudatmódosító szerek birtoklása miatt, melyet a poggyászában találtak – olvasható a MUSICDAILY oldalán. Az esetet, mely május utolsó hetében történt, maga a sztár élőben közvetítette az Instagram oldalán, ebből adódóan hamar elterjedt a social mediban is. A hírességet a rövid fogvatartást követően végül pénzbírság ellenében szabadon engedték, viszont az incidensből adódóan nem érte el a gépét, így a Manchesterben tervezett koncertjét el kellett halasztania. Posztjaiban elnézést kért és biztosította a rajongóit, hogy valamilyen formában mindenképp kárpótolni fogja őket a kellemetlenségekért – tudhattuk meg az mxdwn.com, online szórakoztató magazinból. A megtalált szerekért a felelősséget végül a biztonsági személyzete vállalta.