Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, aki autójában jelentős mennyiségű drogot szállított.

A vádirat szerint a férfi 2021. év tavaszán jövedelemszerzés céljából ismeretlen forrásból szerzett kábítószert és azt értékesítette. Május elején kocsijával 84 db pakettre csomagolt és eladásra szánt porszerű anyagú kábítószert szállított.

Egy körforgalomhoz érve észlelte, hogy gépjárműellenőrzés miatt rendőri intézkedés történik. Ezt el akarta kerülni, ezért lehúzódott egy kanyarodó sávba, megállt és az autóját hátrahagyva, a szántóföldön futásnak eredt Mezőkövesd irányába. A vádlottat a rendőrök üldözték, eközben a ruházatában lévő kábítószerekből három nagyobb méretű pakettet eldobott.

A nyomozó hatóság lefoglalta az egységekre csomagolt kábítószereket, amelyek összességükben meghaladták a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség a más ügyben fogvartartásban lévő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.