A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, illetve a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálata közös rendezvényére, a Betegakadémiára várták az érdeklődőket május 23-án, kedd délután.

A Prónay Gábor Orvosi Könyvtárban tartott eseményen ezúttal a Kardiovaszkuláris és Belgyógyászati Centrum mindennapi működését, fő profilját mutatták be.

Az első prezentációt Dr. Körömi Zsolt, a Centrum főorvosa tartotta, amelynek a szív- és érrendszeri betegségek felismerése, ellátása, megelőzése volt a fő témája – írja az intézmény hivatalos weboldalán. Az előadáson szó volt azokról az eljárásokról, amelyekkel szívinfarktus esetén gyógyítják a beteget, illetve az életmódváltás fontosságáról, annak érdekében, hogy ne következzen be a súlyos állapot. A főorvos kitért arra is, milyen vizsgálatok érhetők el a vármegyei kórházban és azok mikor szükségesek. Elhangzott továbbá, hogy sokat számítanak a pozitív gondolatok és tettek mind a megelőzésben, mind a gyógyulásban.

Bárdos Szabolcsné Hutter Erika, a Kardiovaszkuláris és Belgyógyászati Centrum főnővére volt az esemény másik előadója. A kórház rehabilitációs tevékenységéről tartott tájékoztatót. Majd szólt arról a szervezetről, amely segíti a betegek gyógyulását, elsősorban mentális téren. Az Országos SzívSN Betegegyesület 2009-ben alakult szívinfarktuson átesett és egyéb érrendszeri rizikófaktorral élő betegek számára. Fő célja, hogy ellássa a pácienseket betegségükkel kapcsolatos mindenféle tudnivalóval, hogy ne a félelem uralja mindennapjaikat, hanem valós, hiteles, szakemberektől kapott információkkal legyenek felvértezve – hívta fel a figyelmet a főnővér.

(Forrás, fotó: bazmkorhaz.hu)