Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az olasz felmenőkkel rendelkező amerikai énekes-dalszerzőt Laura Pergolizzit, vagy ahogy mindenki ismeri LP-t (1981) a hangja mellett sokan irigyelhetik azért is, hogy túl tudott lépni a társadalmi konvenciókon és az elvárásokkal, normákkal nem törődve önmagát adva éli az életét.

Pályafutása kezdetén a saját magának írt dalok -melyek nem lettek kiadva- végül más sztárok neve alatt váltak slágerré, mint például Cher, Rihanna, Leona Lewis, Céline Dion, Myléne Farmer vagy Christina Aguilera. Az átütő sikert és az előadóként is áhított világhírt a 2015-ös Lost On You hozta meg számára. Az érzelmes folk ballada 18 országban vezette a slágerlistákat. Zenei karrierje során eddig 5 albuma és 3 EP-je jelent meg. Olyan slágereket köszönhetünk neki, mint a Love Song, a Can't Let You Leave, a When We're High, a Hold The Light, a Tightrope, az Other People, a One Last Time, a Churches vagy a Recovery.

 

Erőteljes és egyben érzéki, mély hangszínével és jellegzetes stílusával, énektechnikájával az emberek agyába és szívébe lopta magát. Zenéjében sokféle stílust ötvöz -alternatív rock, indie folk, pop és progresszív népzene- , ami hozzájárul egyedi és karizmatikus előadásához. Az énekesnő nem bánja, hogy kirí a megszokott sztár kategóriából. A Strange című dalát a Samsung is felhasználta a Galaxy telefon reklámjában (2019).

 

Turnéja keretén belül -ami a Love Lines album promotálása köré épült- március elején fővárosunkba is ellátogatott (Budapest Aréna). LP nem először lépett fel hazánkban, a rajongók korábban is hallhatták már a Budapest Parkban (bár a tőle megszokott őszinteséggel azt is elmondta, hogy sosem gondolt arra, hogy hazánka is turnézni fog). A jelenlévők egységes véleménye alapján koncertjét egyértelműen a lendület, a szeretet és a vidámság uralta (így a rajongók még a kivetítők hiányán is túl tudtak lépni). Mellőzve minden sztárallűrt a végén még a küzdőtérre is lement egy rögtönzött közönségtalálkozóra – derült ki a MUSICDAILY írásából. A koncertet megelőzően adott exkluzív interjújából azt is megtudhattuk, hogy a jógának köszönhetően tartja magát formában és ha egy szupererőt választhatna magának, akkor az az időutazás lenne.

 

Elmondása szerint az ő karrierje is nehezen indult be, de vallja, hogy soha nem szabad feladni, minden körülmények között ki kell tartani és vissza kell venni az aggódásból. Egyik legnehezebb időszakában varratta magára a mellkasán látható hatalmas hajó képét, mely az önmaga keresésének jelképévé vált; mára pedig a sok közül ez lett a kedvence.

" Az életem sok szempontból felülmúlta a legmerészebb álmaimat. Igyekszem nem hozzászokni ehhez." – olvasható az énekestől az Index oldalán.