Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világhírű Buena Vista Social Club (búcsúturné 2014) méltó és egyetlen hivatalos utódja a kubai és a latin-amerikai sajtó szerint is a Habana Social Club.

A zenekar, mely a kubai mulatók szivarfüstös éjszakáinak a sztárja, a tradicionális kubai zene különböző stílusait ötvözi, mint például a mambo, salsa, bolero és son műfajokat. Az alapítók (Clemente Hechevarria és Rubén Gonzalez) szerint zenéjük a kubai nép öröksége, mely a múltban átélt nehézségek ellenére a feltétlen életszeretetet, a boldogságot közvetíti. Mivel már több, mint ötven éve szórakoztatják a közönséget, a zenekar az évtizedek során többször is megújult (az alapító tagok közül néhányan már nem is élnek). Most azonban az ő életükben is elérkezett a búcsúturné ideje, hisz az együttes frontembere, Chavez Alberto Reyes Las Vegas-ban lehetőséget kapott egy önálló show-műsorra. A turné keretében hazánkba is ellátogatnak és a főváros mellett több vidéki helyszínre is igazi kubai fieszta hangulatot varázsolnak. A fellépések a zenekar legismertebb és legkedveltebb dalai köré épültek, számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozása mellett kubai slágerek is felcsendülnek majd, mint például a Flor Plaida, a Chan Chan, a Vivir la Vida, az Anelo, a Cavallo Viejo, az elengedhetetlen Guantanamera, valamint a Bailando is. 

A látványosságot a szintén világhírű Tropicana Club szólótáncosai mellett a színes jelmezek, az autentikus díszlet és a havannai hétköznapok hangulatát idéző vetítés biztosítja majd – olvasható a Kodály Központ oldalán is.