Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

A VRCK legyőzte a Pénzügyőrt

Az Extraliga alapszakaszának 15. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika háromszettes győzelmet aratott hazai pályán.

A kazincbarcikai röplabda csapat hivatalos oldalán azt írják, hogy gyorsan igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Vegyész, és sikerült is többször meglépnie négy ponttal. Bibók Balázs támadásban, nyitásban és mezőnyben is jól teljesített, mégis izgulnia kellett a szépszámú közönségnek a végén, miután 24-21-ről egalizáltak a budapestiek. Kiss Mátéék azonban összekapták magukat, előnybe kerültek (27-25, 1-0).

Rengeteg hiba jellemezte mindkét csapat játékát a második szett elején, de amikor Péter Benedekék ezt minimalizálták, hárompontos hátrányukat sikerült ledolgozniuk. A játszma derekán már a GreenPlan-VRCK vezetett kettővel, néhány tetszetős akció is belefért, ez az etap leheletnyivel magabiztosabban lett meg (25-21, 2-0).

Kiváló hangulatban folytatódott az újabb háromperces szünetet követően a derbi, a PSE irányításával. A Kazincbarcika Bibók pontjai után kezdett visszatalálni a helyes útra, majd átlónk szemfüles pontját egy remek Cziczlavicz Dávid blokk követte, ekkor már második idejét is kikérte Jókay Zoltán a szettben (15-12). A Vegyész bele-bele hibázott, a fináncok kapaszkodtak (18-17), de Jan Jirásekék innen már nem hibáztak, megérdemelt győzelmet arattak (25-20, 3-0) – olvasható a vrck.hu oldalon.

Sikerének köszönhetően Toronyai Miklós együttese megerősítette negyedik helyét a tabellán. Szerdán 19 órától ismét a PSE lesz a GreenPlan-VRCK ellenfele, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

(Nyitókép/forrás: vrck.hu)