2022. december 5. és 9. között Állatvédelmi Témahetet tart óvodás, általános iskolás és középiskolás korú gyermekeknek az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság.

A Miskolci Állatkert is csatlakozik a kezdeményezéshez, ezért a témahét alatt naponta három csoport fogadnak, amely előzetes bejelentkezéshez kötött. Egy-egy csoport létszáma, kísérőkkel együtt, maximum 30 fő.

Az állatkert szakemberei 30-35 perces foglalkozás keretén belül hívják fel a figyelmet az állatvédelem-állatjólét-felelős állattartás fontosságára, valamint maradandó élménnyel gazdagítják a résztvevőket egy-egy állat testközelből való megismerésével.

Fontos megjegyezni, hogy maga a foglalkozás díjmentes az iskolás csoportok számára, de a részvételhez belépőjegy vásárlása szükséges.

A következő időpontokra e-mailben (zooped@miskolczoo.hu) lehet jelentkezni a szabad helyek függvényében:

  • Hétfő: 9.30, 11.00, 13.00
  • Kedd: 9.30, 11.00, 13.00
  • Szerda: 9.30, 11.00, 13.00
  • Csütörtök: 9.30, 11.00, 13.00
  • Péntek: 9.30, 11.00, 13.00

A kezdeményezés célja a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő és fenntartható állatvédelemre. 

A szervezők által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik majd el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az Állatvédelmi Témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják. Az Állatvédelmi Témahét keretein belül a regisztrált oktatási intézmények letölthető óratervekhez, projekttervekhez, Adventi foglalkoztatóhoz, Mikulás postához, online tanórákhoz és online pedagógus továbbképzésekhez férnek hozzá.