Tóth Vanda, a Szlovéniában kiharcolt bronzérmének köszönhetően, indulási jogot szerzett a jövő februári, U21 korcsoportos karate Európa-bajnokságra.

A nemzetközi, EB kvalifikációra is lehetőséget adó szlovéniai versenyt november 19-én rendezték meg. Tóth Vanda, a Justitia Fuji-Yama SE kiválósága az U21-es korosztályban lépett a küzdőtérre.

A Miskolci Egyetem hallgatója a verseny előtt négy ponttal állt a 2023.  februárjában, Cipruson megrendezendő EB kvalifikációjában.

Pálinkás András tanítványa a 7 fős csoportküzdelmek során elsőként lépett tatamira, katáját (formagyakorlatát) 25,14 ponttal értékelték a bírók, ami a második helyen továbbjutást jelentett számára. Vanda a következő fordulóban utolsóként mutathatta be katáját, amelyre 25,00 pontot kapott, ezzel csoportmásodikként a bronzmérkőzésre kapott lehetőséget. A bronzmeccsen az olasz Ippoliti Irene 24,14 pontot, míg Vanda 25,40 pontot kapott, így kiérdemelte az előkelő 3. helyezést. A bronzérem mellé újabb 2 kvalifikációs pontot is szerzett, amellyel bebiztosította helyét az U21-es Eb-re utazó keretben.

A ljubjanai megmérettetésen Tóth Vanda a jövő évi, budapesti Világbajnokságra készülő felnőtt női kata csapat tagjaként is versenyzett. Két MTK-s társával, Sterck Laurával és Fábián Csengével megnyerték a csapatversenyt.

/A nyitóképen balról jobbra – A győztes magyar női kata csapat: Tóth Vanda, Fábián Csenge, Sterck Laura/