Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy kaliforniai kislány a Los Angeles-i állatvédelmi hatóságtól, kapott engedélyt arra, hogy unikornist tarthasson, ha talál egyet. Az élénk képzeletű Madeline lett az első, akinek ilyen engedélyt kiadott a hatóság. 

Mit miért?

A hatóság feltételeket is szabott persze. A mesebeli lénynek bőséges napfényt, holdfényt és szivárványt kell kapnia, és havonta legalább egyszer puha ronggyal ki kell fényesíteni a szarvát.

Marcia Mayeda, a Los Angeles megyei állatgondozási és állatellenőrzési osztály igazgatója rózsaszínű, szív alakú fémtáblácskát küldött a lánynak “Állandó egyszarvú engedély” felirattal, és mellékelt hozzá egy kis plüss unikornist is.

Madeline novemberben fordult levélben a hatósághoz, amelyben azt kérte, engedélyezzék, hogy ha talál egy unikornist, azt az udvarukban tarthassa.

Díjazták a felelős állatartást

Az igazgató szerint fontos a felelős állattartás, a kislány is erről tett tanúbizonyságot, mivel engedélyt kért, és megfelelő, szeretetteljes környezetről is gondoskodna leendő állata számára. A hivatal a közösségi médiában hozta nyilvánosságra a különös engedély kiadásának történetét, de a lány valódi nevét nem árulták el.

Ókori eredetű hiedelmek szerint az Unikornis szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti.

Most pedig térjünk vissza a valóságba…