Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A WNBA-s tapasztalatokkal rendelkező Kaila Charlesszal folytatja az NB I-ben legutóbb bronzérmes DVTK kosárlabda csapata.

A több poszton is bevethető 25 éves játékos több mint ötven mérkőzésen lépett pályára az észak-amerikai bajnokságban, s az előző európai szezont az izraeli Rishonnál töltötte.  

A sportklub keddi tájékoztatása szerint Charles a WNBA-ben 2020 óta megfordult a Connecticut Sunnál és az Atlanta Dreamnél, az idei szezont pedig a Seattle Stormnál kezdte meg, de már nem tagja a keretnek.

"Kaila Charles külső posztra érkezik, nagyon hasonló játékstílust képvisel, mint a tavalyi csapatban Arella Guirantes" – emelte ki Völgyi Péter sportszakmai igazgató. "Rendkívül gyors és robbanékony, amit hiányoltam tavaly a támadójátékunkból – remélem, ezen a területen sokat lendít majd a játékunkon."

A 185 centis légiós a kihívások miatt igazolt Diósgyőrbe.

"Ez lesz az első alkalom, hogy Euroligában vagy Európa Kupában szerepelhetek, nagyon örülök annak, hogy a magyar bajnokság mellett a nemzetközi színtéren is érdekeltek leszünk a csapattal. Bár ez lesz az első évem Magyarországon, láttam már néhány alkalommal a DVTK-t játszani korábban, hiszen jó barátságban vagyok Arella Guirantessel, aki itt szerepelt tavaly, és csak jókat mondott a csapatról, a stábról és a városról egyaránt" – tette hozzá Kaila Chales.
 

(Fotó: dvtk.eu)