Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Megőrülsz! Mit vesznek fel a nők a nagy melegben? Nem, már nem sortot, hanem boxernadrágokat! Ezeket a darabokat eddig a férfi fehérneműs fiókokban találhattuk meg, de most a nők trendi viselete élett belőle.

A trendet felerősítette a közelmúltban fellépő kánikula – a könnyű és szellős fazonok kényelmesebbek meleg időben, mint a többi rövidnadrág, mint például a farmernadrág vagy a kerékpáros rövidnadrág.

Hírességek, köztük Kendall Jenner és Bella Hadid hordták őket, és a TikTokon a boxeralsókról készült stílusvideókat csaknem 45 millióan nézték meg.

A trend a kifutóig vezethető vissza: már 2022 tavaszán/nyarán, a Miu Miu bemutatón a szoknyák derékpántjából kilógó boxernadrágokat láthattunk. 

Lauren Sherman, divatíró és stylist, a tiszta pamut csíkos szőtt boxert ajánlja három darabos csomagban a Marks & Spencer-től, mert van rajtuk egy gomb, amitől nem lesz annyira átlátszó. „A biztonság kedvéért azonban alá húzok egy láthatatlan nadrágot” – teszi hozzá.

Egy másik lehetőség a kifejezetten nők számára tervezett boxer short vásárlás. A Homme Girls boxeralsók gyorsan kultikus kedvencekké váltak.

John Lewis jelentése szerint a női ruházati márkák boxer-stílusú rövidnadrágjainak eladása 53%-kal nőtt tavaly óta.

A Vogue egykori stylistja, Pip Durell, aki a With Nothing Underneath divatmárkát vezeti, úgy látja, hogy a női boxer-stílusú rövidnadrág a jelenleg népszerű, könnyed ruházat része.

A fehér rövidnadrágok különösen keresettek nyáron, mert „tökéletes alapot teremtenek egy ruhához. Nem számít a stílusod, vagy hogy hol szeretnéd viselni, működni fognak” – mondja.

 

Az alapító Bart Hill-Reid azt mondja, hogy az ötletet személyes tapasztalatból merítette. „A nők valószínűleg ellopják őket partnereiktől [mióta bemutatták a boxernadrágot]” – mondja. „Én magam is sok párat elvesztettem, és valójában ez adta az ötletet, hogy elindítsam a vállalkozást.”

A Speltham dizájn finomította a klasszikus formát, hogy a férfiak fehérneműként, a nők pedig rövidnadrágként viselhessék. „Kiszélesítettük a lábszárat, és egy oldalsó szellőzőnyílást adtunk hozzá, hogy lazább, kényelmesebb illeszkedést hozzunk létre” – mondja Hill-Reid. „Aztán megszüntettük a hátsó panelt… sokkal hordhatóbbá vált így.”

A közelmúltban a nemek nélküli divat irányába történő elmozdulás is szerepet játszott. „Úgy gondolom, hogy ez fellendítette a kategóriát, és önbizalmat adott a nőknek ahhoz, hogy otthon is viseljék a boxert” – mondja Hill-Reid.

Sherman egyetért, hozzátéve, hogy a kinti boxerviselés kevés felhajtást okoz. „Csak úgy néznek ki, mint egy könnyű csíkos rövidnadrág” – mondja. – Nem hiszem, hogy az embereknek megfordul a fejében, hogy a nők fehérneműt viselnek.