Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vándorkonferenciát kétévente rendezik meg, és ez lesz az első alkalom, hogy egyetemünk is csatlakozik a sorozathoz – emelte ki dr. Dósa Attila egyetemi docens.

A Magyar Anglisztikai Társaság (Hungarian Society for the Study of English – HUSSE) szervezte tudományos konferenciára január 23-a és 26-a között kerül sor. Fókuszában az angol nyelvű népek irodalma, történelme és a többi között nyelve és nyelvészete áll.

A 16. alkalommal sorra kerülő HUSSE-konferencia kapcsán Dr. Dósa Attila, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara Modern Filológiai Intézetének egyetemi docense elmondta, hogy az 1993-ban alakult társaság tagjai olyan hazai egyetemeken oktató és kutató szakemberek, akik angolnyelvű népek irodalmával, kultúrájával, történelmével, nyelvével, nyelvészetével foglalkoznak.

A HUSSE egy nagyobb szervezetnek is a tagja, a European Society for the Study of English-nek (ESSE), amely az európai nemzeti szervezeteket tömöríti. Képviselőik szintén részt vesznek majd a miskolci tanácskozáson. A plenáris ülések mellett szakmai díjakat átadása is szerepel a programban, valamint könyvbemutatók is várják a téma iránt érdeklődőket a Miskolci Egyetemen.