Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 

Arató András arcát sokan ismerik, de kevesen tudják, hogy valójában mérnök. Az internetes hírnév azonban fenekestül felforgatta az életét és személyiségét – de minden percét imádja.

Arató András, vagy ahogyan az egész világ ismeri, "Hide the Pain Harold", egy igazi internetes ikon. Az emberek egy fotózás során készítettek róla képeket, amelyek különböző célokra megvásárolhatók voltak. Ő az első Magyarországon, aki látta a viccet, és érdekelte, mire használják ezeket a képeket.

"Már akkor is létezett képkereső funkció, és feltöltöttem néhány ilyen képet, hogy lássam, mire használják őket. Ott voltam egy kórház oldalán, egy egyetem oldalán; ezek rendben is voltak" – mesélte András. Azonban amikor előjöttek az első mémek, azt nagyon nagy arculcsapásként élte meg.

"Az első mémek megjelenésekor nagyon nagy arculcsapásként éreztem, mert senki sem számít arra, hogy az arcával viccelődjenek. Nem ezt vállaltam, nem erre írtam alá!" – emlékezett vissza.

Az kezdeti felháborodás után úgy döntött, hogy inkább a saját kezébe veszi az irányítást. Létrehozott egy weboldalt és közösségi média profilokat, hogy maga alakítsa ki a saját személyiségét az interneten. Ez az új szerep megváltoztatta őt mentálisan.

"Megváltoztam mentálisan. Korábban befelé forduló voltam, nem kerestem a reflektorfényt, nem szívesen kezdtem beszélgetésbe idegenekkel. Most pedig engem mindenki ismer, én pedig senkit. Ez egy furcsa helyzet, meg kellett szokni, de ma már élvezem" – mondta.

Arató Andrásnak nagy az érdeklődés iránta: műsorokba, fellépésekre hívják Szibériától Dél-Amerikáig. De számára nem csak a pénz a motiváció. "Rengeteg reklám- és egyéb megkeresésem van, amelyek hoznak a konyhára. De nem a pénzért teszem, hanem az élményekért" – vallotta be.

Az életében minden változott az internetes hírnév miatt, de Arató András boldogan áll a változások elébe. Ha nem is a világot járná, akkor sem ülne otthon, mindig is aktív személyiség volt. És bár a szabadideje kevés lett, azzal tölti, hogy böngészi az internetet és új élményeket gyűjt.

Arató András, az igazi mérnök, aki az internet mémvilágát erodálta, és még mindig imádja minden percét.