Egy meglepő esemény rázta meg a Premier League kötelékét, amikor egy drogbanda elfoglalta egy prominens játékos ingatlanát, és arra kényszerítette a bérlőt, hogy hagyja őket kannabisz termeszteni. A hatóságok szerint a nőnek feltehetően együtt kellett élnie a növényekkel.

A meg nem nevezett források szerint amikor a rendőrség rajtaütött a házon, a focistának bizonyítania kellett az ártatlanságát, hogy elkerülje a vádemelést. A játékosnak tulajdonképpen birtokában van a ház az északnyugati részen, mint egy albérletbirodalom része. Egy másik családtag kezeli az ingatlanokat, de nem hitték el, amikor a zsaruk egy nagyszabású kannabiszfarmot találtak. A növényeket elvitték és megsemmisítették, a játékosnak pedig papírokkal kellett bizonyítania, hogy bár ő a tulajdonosa az ingatlannak, valaki más is lakik benne.

A rendőrség vádemelés nélkül engedte el a nőt, mivel úgy vélték, hogy a banda felültette. Az eset rávilágít arra, hogy a hatályos törvények értelmében azon bérbeadók, akik a tulajdonukban lévő ingatlanokban illegális drogtevékenységre gyanakodnak, mégsem tesznek feljelentést, hasonló büntetésre számíthatnak, mint a bűncselekmény elkövetői. Ez a történet nem csak a focistát, de az ingatlan birtokosát is váratlan helyzetbe hozta, és egy igazi filmbe illő fordulattal zárult.