Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Átadták a felújított Szentpálit

Az intézmény átadásával egy 21. századi szakképző iskolát és technikumot avattak.

Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár arról beszélt az átadón a képzés megújítása, az infrastruktúra-fejlesztés és a 21. századi körülmények a tudásalapú gazdaság és a versenyképesség kulcsa, amely kiemelt fontosságú Magyarország számára.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Miskolci Egyetemmel együttműködésben olyan képzéseik vannak, amelyek erősítik a térséget az ipari szereplők igényei által. Kiemelte, ebben az évben 76 százalékkal jelentkeztek többen a szakképzésből a felsőoktatásba a tavalyi évhez képest. Nemzetközi összehasonlításban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országai között Magyarország bronzérmes a szakképzettséggel rendelkezők foglalkoztatásában.

Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója az ünnepségen hangsúlyozta, az iskola a jövő záloga, az innováció egyik terepe, a nevelés és oktatás valamint a jövő szakemberei képzésének egyik helyszíne. Kiemelte, hogy a duális képzés nagyon fontos a szakképzés területén, és a Szentpáli István nevét viselő iskola élen jár abban, hogy kiváló duális partnerei vannak, így közösen képezhetnek olyan diákokat, akik a szakma számára jó munkavállalók lehetnek.

Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola kormány 4,75 milliárd forintos támogatásával újult meg teljes mértékben. A megújult környezet pozitív hatással van mind a tanulókra, mind az oktatókra, hiszen a beruházásnak köszönhetően egy teljesen kulturált, 21. századi intézmény valósult meg.

(Fotók: MSZC Szentpáli István Ker. és Vend. Technikum és Szakképző Iskola Facebook-oldala)