A felújítás során a padokat kényelmes lelátószékek váltották fel, a kavicsos talaj helyére térkőborítás került, megújultak az öltözők és külön feljárót építettek ki a színpadhoz.

A miskolctapolcai fejlesztési projekt részeként, az őspark és a tó környékének megújulásával párhuzamosan valósult meg a beruházás.

A görögkatolikus egyház fenntartásában lévő kulturális létesítmény keddi átadóján Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a színpad a görögkatolikus egyház gondoskodása révén erős lelki tartalommal rendelkezik.

Veres Pál, Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy az Akropolisz Szabadtéri Színpad felújítása különösen fontos a város számára, hiszen része Miskolc idegenforgalmi attrakcióinak.

A kulturális létesítményt Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg, majd a szalag átvágásával hivatalosan is megnyitották Miskolc legnagyobb nyári szabadtéri színjátszóhelyét.

 

Fotó: MTI/Vajda János

(A képen Makkai László atya, Csöbör Katalin, Soltész Miklós, Orosz Atanáz, és Veres Pál éppen átvágja a nemzeti színű szalagot.)