Meghívást kapott a 16. Meeting International de Marseille egynapos viadalára a DVTK U20-as, világbajnoki bronzérmes gátfutója. A női 100 méteres gátfutás döntője ma este, 19:35-kor kezdődik majd.

Nagyon meglepett, amikor megkaptam a meghívást a World Athletics Continental Tour Marseille-i versenyére, és nyilván nem volt kérdés, rögtön igent mondtam – nyilatkozta Tóth Anna. Kicsit izgatott vagyok, nagyon új és szokatlan élmény, nem ilyen versenyeim szoktak lenni. Ez egy másik kategória és így is állok hozzá, nincsenek nagy elvárásaim a helyezéssel kapcsolatban, nekem inkább az idő az ellenfelem. Örülök a lehetőségnek, mert ez egy nagy és jó tapasztalatszerzés lehet számomra.

A piros-fehérek 18 éves sprintere az egész programot tekintve a második legfiatalabb nem hazai induló lesz a francia challenger kategóriájú versenyen. A számban négy hazai (francia) induló mellett brit, holland és jamaikai futókkal (utóbbi kettő 13 másodpercen belüli) versenyzik majd Tigyi József tanítványa, aki 13.39-es egyéni csúcsát szeretné megjavítani a Delort Stadionban.