Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt időszakban hazánkban közel ezer kilométernyi országút és több mint 160 kilométer mellékút újult meg közel 32 milliárd forint értékű beruházás segítségével.

A Terület és településfejlesztési operatív program (Top) segítségével megvalósult útberuházások forgalmas Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útszakaszokat is érintettek, így készülhetett el például a Szerencs-Prügy, a Sárospatak-Cigánd és a Nyékládháza-Ónod összekötő út, valamint a sajóbábonyi bekötőút fejlesztése.

Mindezt a borsodi megyeszékhelyet Kistokajjal összekötő út felújított kertvárosi szakaszának átadásán mondta Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen arról beszélt, a Martinkertváros megközelíthetőségét javító mellékút-rekonstrukció 300 millió forintból valósult meg, a Kisfaludy út 1,8 kilométeres szakaszának felújításával pedig lezárult az Y-híd projektje is. 

– Megvalósulhat továbbá a Tiszai pályaudvar felőli útvonal rekonstrukciója, a tervezés folyamatban van, várjuk az ehhez szükséges forrásokat – közölte a képviselő.

Az államtitkár is megfogalmazta, hogy a beruházások kivitelezését a szükséges források biztosítását követően kezdheti majd meg a közútkezelő.

Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta,  Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét érintően 3,3 milliárd forintot kapott a társaság ezekre a munkákra, ebből a pénzből 21 kilométeren, 13 útszakaszon valósult meg.

/Nyitókép: Vajda János/MTI/