Az 50 kilométeres Beregi kör az Év Kerékpárútja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye büszkélkedhet az Év Kerékpárútja 2024 címmel.

Idén ötödik alkalommal hirdették meg a pályázatot, amelyben az ország legkedveltebb bringás útvonalát keresték. A pályázat célja, hogy motiválja az embereket arra, hogy pattanjanak két kerékre és töltsék aktívan szabadidejük egy részét.

Az idei 11 döntős útvonalból végül 1743 szavazattal a Beregi kör lett a győztes, a díj ünnepélyes átadója a Közlekedési Kultúra Napján, május 11-én lesz.

A cím elnyerésének vannak bizonyos kritériumai, a nyertesről így elmondható, hogy jó az útminőség, biztonságosan használható.

Magyarország keleti csücskében található a díjazott Beregi kör, Gergelyiugornyáról indul az 50 kilóméteres kerékpárút. Sok szépségben gyönyörködhetünk, ha itt pattanunk biciklire, például Tákos református templomát, de bőven akad még középkori épület a környéken.A természet csodáit is kémlelhetjük, szép kilátás nyílik a Nagy-hegy romvulkánjára. Az úton számos kerékpáros pihenő biztosít lehetőséget egy szusszanásnyi szünetre.

A képen a "mezítlábas Notre Dame" néven emlegetett református templom Tákoson.