Kezdőlap LIFE MAGAZIN Gasztronómia

Ez nem egy megúszós hétvégi reggeli, de imádni fogod!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évekkel ezelőtt egy mai szóval élve influenszernél láttam ezt a receptet és azóta is imádjuk, mert verhetetlenül finom, könnyed a tésztája. Ez lett a villantós reggelik vagy vacsorák egyik legkedveltebb eleme. Hogy mi ez? Hát az amerikai palacsinta!

Nem nehéz a recept, de valamivel hosszadalmasabb művelet, mint mondjuk egy sima palacsinta. Na de vágjunk is bele!

Hozzávalók:

6 tojás

230 g liszt

2 teáskanál sütőpor

280 ml tej

csipet só

1/2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a liszttel, sütőporral, sóval, vaníliás cukorral, majd lassan adagoljuk hozzá a tejet. Fontos, hogy csomómentes masszát kapjunk. A tojáshabot kicsinyenként beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze a hab. Forró, tapadásmentes serpenyőbe egy merőkanál segítségével öntsünk annyit a tésztából amekkora palacsintát szeretnénk. Nem érdemes sokáig pepecselni a tésztával, mert hamar sül. Ha sokáig igazgatjuk, lapítjuk a merőkanállal, csúnya lesz. Akkor fordíthatjuk meg a tésztát, ha a felszínén képződő buborékok elkezdenek kipukkadni. Egy spatula segítségével könnyedén meg tudjuk fordítani a tésztát.

Tálaláskor a palacsinta tornyok mellé lekvárt, nutellát, tejszínhabot, ha van, friss gyümölcsöt szoktam tenni, de persze az amerikai filmekben oly' sokszor látott juharszirup és sült bacon is jó feltét lehet.