Kezdőlap LIFE MAGAZIN Gasztronómia

Egyszerű, de nagyszerű – tepsis vacsora az üres hűtős, lusta napokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meleg vacsorát tennél az asztalra, de se időd, se kedved a konyhában ácsorogni órákon át? Üres a hűtő? Van otthon krumpli, hagyma, némi szalonna? Ezt készítsd el belőle!

Hozzávalók:

4 darab burgonya

1 fej hagyma

1 csomag szeletelt bacon vagy 10 dkg kolozsvári szalonna

kevés olaj

Elkészítés:

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk. Tepsibe rakjuk a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük, kevés olajjal meglucsoljuk. Ha szeletelt szalonnánk van, akkor borítsuk be vele a zöldségeket, ha pedig kockázott, akkor szórjuk a tepsibe. Takarjuk le alufóliával, majd mehet a sütőbe 180 fokra, körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.

Pofon egyszerű, nem igaz? Na de legalább ilyen finom is, főleg, ha egy kis fokhagymás petreszelymes mártogatóst is csinálunk hozzá. Egy kis pohár tejfölbe tehetünk 2 kisebb gerezd zúzott fokhagymát, egy csipet sót, borsot, némi aprított petrezselymet.