Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Jövő héten indul a Futó utcai hőkörzet távhőhálózatának rekonstrukciója

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében 2024. május 21-től megkezdődik a Futó – Szalag utcai társasházak közötti zöldterületen a távfűtési vezetékek cseréje.

A MIHŐ közleménye szerint a Futó utcai hőkörzet 319 lakásának fűtési és használati melegvíz ellátását egy önálló, szigetüzemű kazánház biztosítja. A közel 450 méteres vezeték hálózat 1969-ben létesült, tartószerkezete, alátámasztása az évek során elkorrodált, évről évre egyre gyakoribbá váltak a lyukadások. A további meghibásodások elkerülése érdekében szükségessé vált a teljes hálózat rekonstrukciója, mely a 2023/24-es fűtési idény végét követően kerül elvégzésre.

A hálózat fejlesztési munkálatok ideje alatt a melegvíz szolgáltatás szakaszosan szünetelni fog, a pontos időpontokról a MIHŐ előre tájékoztatja az érintett Ügyfeleket. A korszerűsítés eredményeként új, energiatakarékosabb, szivárgás jelző rendszerrel ellátott, előreszigetelt elemekből álló PPR csővezeték kerül beépítésre a lakótelep szolgáltatás biztonságának növelése érdekében. A PPR (egyfajta műanyag) csövek, egyik legjelentősebb előnye a magas korrózióállóság, a fémcsövekkel ellentétben a PPR csövek idővel nem rozsdásodnak és nem korrodálódnak, továbbá ellenállnak a vízkőképződésnek.

Mint írják a vezeték építés munkálatai 2024. szeptember 15-ig, a fűtési idény kezdetéig elkészülnek. A munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően – akár szakaszosan is – a lehető leghamarabb helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó.

A vezetékcsere munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozások és szolgáltatás kiesések miatt az érintettek szíves megértését és türelmét kéri a MIHŐ.