A Műcsarnok világszinten is az elsők között, 2014 őszén kezdte időszaki kiállításait virtuális sétákként dokumentálni. Akkor még csak a kiemelt tárlatokra fókuszáltak.

A közönség igényelné az online lehetőséget

Van, akinek nincs módja arra, hogy ellátogasson az intézménybe, de igényelné a kulturális élményt. Vagyis hiánypótlók az online séták. 

A 100. virtuális séta publikálása alkalmából az adventi időszakban ingyenesen érhetők el az eddig fizetős „extra” séták.

Szerdánként és csütörtökönként féláru jeggyel, valamint korlátlan belépési lehetőséget kínáló, kedvezményes árú bérletekkel várják az érdeklődőket.

A pandémia hozadéka

Mondhatjuk, ez a jó hozadéka a kegyetlen napoknak. Nem csak a Műcsarnok, hanem nagyon sok kulturális intézet vitte netre értékeit. Így láthatóvá és egyszerűen elérhetővé váltak kiállítási anyago, kutatható ismeretek. Mindenki számára.

A pandémia óta a Műcsarnok minden kiállításáról készült virtuális séta, a kiemeltekről pedig bővített változat is. Az „extra” sétákban teljes mértékben bejárhatóvá teszik a tárlatot. A kiállított művek külön-külön előhívhatók, a bejárást hang- vagy videóanyaggal kísérik.

A Műcsarnok évente közel 25 kiállítást rendez, így mára eljutott a 100. virtuális sétához, mely egy szintén jubiláló tárlathoz kapcsolódik: a Wagner 100-hoz. 
Tervezd meg sétáid sorát online. Járd körbe, amit csak lehet és szerez felejthetetlen élményeket!

(Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)