Sikkasztás és lopás bűntette miatt emeltek vádat a huszonöt éves nő ellen.

A vádlott mintavevőként dolgozott egy Kazincbarcikán működő mobil szűrőhelyen, amelyet egy gazdasági társaság működtetett. A nő feladata az volt, hogy levegye a mintákat a tesztelésre érkező páciensektől, majd az ellenértékként kapott összegeket minden munkanap végén összesítse. Mindezek után a teljes összeget egy borítékba kellett helyeznie és bedobni a konténerben lévő széfbe.

Tavaly novemberben a fiatal nő nehéz anyagi helyzetbe került, ezért úgy döntött, a gondjait a tesztelések bevételeiből fogja megoldani, így a pénzt tartalmazó borítékokat a munkaidő végén nem dobta be a gyűjtésre szolgáló széfbe. Hét különböző időpontban, idén február elejéig, esetenként mintegy negyvenezer forinttól több mint félmillió forintig terjedő összeget vitt haza.

A vádlott így összesen másfélmillió forintot meghaladó összeget lopott el. Attól azonban tartott, hogy lelepleződhet amikor a cég képviselője eljön a bevételekért, ezért február elején bejelentést tett a rendőrségen, hogy a szűrőpontba betörés történt.

A nyomozó hatóság az ügyet kivizsgálva, a betörés lehetőségét kizárta és a vádlott ellen külön büntető ügyben feljelentést tett hatóság félrevezetésének vétsége miatt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.