A közösségi médiában szélsebesen terjed bejegyzés, mely szerint az Alaska Airlines egyik repülőgépéről pénteken a repülés közepén leesett egy iPhone, melyet mindenki legnagyobb meglepetésére tökéletes állapotban találtak meg „az út szélén pihenve”, miután 4877 métert zuhant. Pénteken az Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 típusú repülőgépének kényszerleszállást kellett végrehajtania az Oregon állambeli Portlandben, miután egy kabinpanel leszakadt a repülőgépről a levegőben.

A kaliforniai Ontarióba tartó járat már elérte a 4877 méteres magasságot, amikor a kabin nyomáscsökkenése miatt megkezdte a kényszerleszállást. Noha a177 utas és a személyzet közül senki sem sérült meg, a fedélzeten tartózkodók közül többen arról számoltak be, hogy a gép törzsén keletkezett rés okozta erős szél káoszt okozott a gép belsejében.
 

Egy szemtanú például a BBC-nek nyilatkozva osztotta meg, hogy látta, ahogy egy utas kezéből kitépte a nagy erejű szél telefonját. Csodák csodájára vasárnap egy oregoni közösségi médiafelhasználó azt írta a korábban Twitter néven ismert X-en, hogy séta közben talált egy iPhone-t, mely látszólag a járat egyik utasáé. A férfi meg is osztott egy fotót a készülékről, hozzátéve:

„Találtam egy iPhone-t az út szélén… Még mindig repülőgép üzemmódban, félig lemerült akkumulátorral, és egy megnyitott oldallal az #AlaskaAirlines ASA1282 poggyászkiadásra. Teljesen épségben túlélt egy 16 ezer láb magas zuhanást! Amikor bejelentkeztem, Zoe a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatalnál azt mondta, hogy ez volt a MÁSODIK telefon, amit találtak. Az ajtó viszont még mindig nem került elő.”