Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

Összecsap a MEAFC és a VRCK

Az extraligás férfi röplabda csapat  pnteken 19 órától Kazincbarcikán lép pályára bajnokság soron következő fordulójában.

Bár a vendéglátó csapat a tabellán jobb pozícióban van jelenleg mint a MEAFC-Peka Bau, de nem feltartott kezekkel fog pályára lépni a miskolci alakulat. A városhoz és a VRCK-hoz való személyes kötődések miatt különleges mérkőzés lesz sokunknak a barcikai megyei derbi – osztotta meg mérkőzés előtti gondolatait Bagó László vezetőedző.

Rangadónak még nem mondanám, de ha a fejlődésünk ütemét tartani tudjuk, ez a címke hamar ráragasztható lesz. Pár éve alakult meg a miskolci férfi röplabda, természetesen teljesen amatőr hobbicsapatként, és szinte hihetetlen, hogy most ide jutottunk, hogy KKazincbarcikán bajnoki meccsre készülünk. A sorsolásunk miatt fontos hónap nekünk a januári – különösen a második fele -, ennek megfelelően a legjobb formánkat akkorra szeretnénk időzíteni. Nem mi vagyunk az esélyesek, ennek ellenére természetesen nem feltartott kezekkel érkezünk. Koncentrált bátor és lelkes játékkal kell előrukkolnunk egy jó szerepléshez, ami pedig meg tudná alapozni, hogy mentálisan rendben várjuk a számunkra fontos meccseket. Ennek alapjait Barcikán kell letennünk – zárta gondolatait Bagó mester.

Jól ismerjük a barcikai csapatot tisztában vagyunk az erősségeikkel és gyengeségeikkel is – kezdett bele a mérkőzés előtti latolgatásba csapatkapitány, Árva Milán (nyitóképen). A csapat kapitánya épp a Greenplan-VRCK-tól igazolt át Miskolcra a tavalyi szezonban.

Mi is elkezdtük az évet és gőzerővel készülünk a mérkőzésre. Edzéseinken kicsit módosítottunk, ami a csapat hasznára válhat majd. Bízom benne, hogy egy nagyon jó mérkőzést fogunk játszani, és úgy hagyjuk el a pályát, hogy pontot vagy pontokat szerzünk. Tavaly játszottunk velük, igaz nem úgy alakult ahogy azt mi szerettünk volna, de ha kevesebb hibával és koncentráltabban játszunk és kellő hőfokon játszunk meglesz az eredménye. Ha ezekben javulunk akkor a szezon többi meccsen is pontokat tudunk szerezni majd – emelte ki a csapatkapitány.

Arra bíztatunk minden MEAFC drukkert, kísérje el a csapatot Kazincbarcikára, a Don Bosco Sportközpontba!