Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Állatkertben – korábbi nevén Vadasparkban – öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatják be a látogatóknak különleges, erdei környezetben.

Nemrégiben Miskolcon forgatott az ATV Hazahúzó című turisztikai magazinja. A városról szóló februári adás második részében a Miskolci Állatkert is bemutatkozott.

A több mint 120 állatfaj között mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet, legérdekesebbet.

A legnagyobb kedvencek közé tartozik a két barnamedve, Forgó Dorka és Füles Borka, akik nevüket a vendégektől kapták.

A nagyragadozókat rajtuk kívül a tigris, a perzsa leopárd, a farkas és a hiúz képviselik. De számos más, különleges állat is él a Miskolc Zoo-ban: például Liszt-majmocskák, nagy szőröstatuk, észak-amerikai kúszósülök, David-szarvasok és az ugyancsak közönségkedvenc szurikáták.

A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetnek a vendégek.

Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújtanak.

Mindemellett magaslessel és számos programmal várják a családokat, óvodás, iskolás és nyugdíjas csoportokat – tehát mindenkit, hiszen a Miskolci Állatkertben, kortól függetlenül mindenki jól érezheti magát.

/Fotók forrása: miskolczoo.hu/