Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A DVTK 19 éves sprintere első felnőtt világversenyén szerepelhet majd egyéni számban Törökország fővárosában, Isztambulban március 2-a és 5-e között 60 méter gáton.

Az atléta az év eleji versenyeken elért kiváló eredményeivel a világranglistáról kvalifikált a 2023-as isztambuli Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokságra, ahol a legfiatalabb induló lesz a 32 fős mezőnyben.

Anna a kiválóan sikerült 2022-es év után a franciaországi Meeting National de Lyon Bronze Tour versenyen kezdte az idei évet, ahol kétszer is egyéni csúcsot futva bronzérmet szerzett.

Ezt követően Linzben szintén tovább faragott legjobb idején a DVTK kétszeres U20-as vb bronzérmese, ahol a második helyen ért célba. Az ausztriai ezüstérem után a berlini Silver Touron nem sokon múlt a döntő a diósgyőriek sprinterének, ám ami Németországban nem, az Szerbiában összejött.

A Belgrade Inddor Silver Meetingen döntőzni tudott, ahol negyedik helyével értékes világranglistás pontokat gyűjtött a hazai magyar bajnokság előtt.

A fedettpályás ob-n már úgy állt rajthoz Tóth Anna, hogy egy jó eredménnyel akár meg is válthatja repülőjegyét Isztambulba, ami a döntőben futott új, 8.11-es egyéni legjobbjával járó világranglistás pontokkal sikerült is.

Tigyi József tanítványa a 26. helyen kvalifikált a 2023-as fedettpályás Európa-bajnokságra, ahol a legfiatalabb indulóként állhat majd rajthoz a 60 méteres gátfutás előfutamaiban. Az első gátas kört március 4-én rendezik majd 10:35-től, ami másnap az elődöntőkkel folytatódik a délelőtti programban, míg az érmeket aznap este osztják majd.

Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokság – Isztambul

Tóth Anna – női 60 méter gát

Előfutam: március 4. 10:35

Elődöntő: március 5. 10:55

Döntő: március 5. 20:55