Kezdőlap KÉK HÍREK

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 152 alkalommal riasztották

Ebből 66 tűzoltás volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója szerint elektromos meghibásodás miatt kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház, Miskolc határában, a Varga oldalon március 25-én.  A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Az egységek elfojtották a lángokat és átvizsgálták a húsz négyzetméteres ingatlan romjait. A tűz keletkezésének idején senki sem tartózkodott a házban, így nem történt sérülés. Két ember elhelyezésében a hozzátartozóik segítettek.

Egy családi ház födém- és tetőszerkezete égett néhány négyzetméteren, Szinpetrin, a Dózsa György utcában március 26-án. A bódvaszilasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elfojtották a lángokat és egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak a házból. Az egység hőkamerával átvizsgálta az épületet, és megszüntette az izzó, parázsló részeket. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tizenötször kellett beavatkozni a hivatásos tűzoltóknak szabadtéri tűz miatt március 30-án. Az érintett területek nagysága tíz négyzetmétertől körülbelül három hektárig terjedt. Legtöbbször a miskolci egységeket riasztották, és a legnagyobb kiterjedésű tüzet is nekik kellett eloltaniuk – írják az összefoglalóban.