Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) pályázatot írt ki hazánk alapfokú és középfokú oktatási intézményei részére.

A zsűri két körben választotta ki a díjazottat. Először egyéni javaslatok alapján kialakította a díjra esélyes iskolák egy szűkített körét, és behívta őket meghallgatásra. A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztották a személyes prezentációra is érdemes jelölteket és kiválasztották közülük a díjra legérdemesebb iskolát.

Az Év Digitális Tanári kara pályázat nyertese a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda Edelény. A díjjal együtt járó kétmillió forintot az intézmény a digitális eszközállományának korszerűsítésére fordíthatja.

A díjátadóra ünnepélyes keretek között, a szaksajtó képviselőinek jelenlétében került sor a VISZ decemberi évzáró rendezvényén, amelyen a legjobbnak ítélt csapat számára rövid bemutatkozási lehetőséget is biztosítottak.

A díjat Fritsch Róbert a VISZ (Hungarian CIO Association) elnöke adta át a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda Edelény képviseletében jelen lévő Mózes-Jóna Nikolettnek és Flaskó Tamásnak.

A pályázatot elkészítő és a személyes meghallgatáson résztvevő pedagógusok, Mózes-Jóna Nikolett és Flaskó Tamás 

Fontos megemlíteni, hogy különdíjban részesült – a szintén megyénkben található – Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola, nekik a Geometria Kft. ajánlott fel egy eszközt.

A megyaszói iskola tanárai

A VISZ a szakmai díjjal a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló, munkájukban a digitális oktatás bevezetését, a digitális transzformációt, az informatika mindent átszövő hatását felhasználó tanári közösség erkölcsi-anyagi elismerésének emeléséhez szeretne hozzájárulni.