Az egyetemi Körcsarnokban november 27-én, vasárnap délután fél hatkor lép pályára a MEAFC NBI-es férfi röplabdacsapata a Szolnoki RK ellen. Míg a miskolciak a tabella második helyéről várják az összecsapást, addig a szolnoki csapat az ötödik pozíciót foglalja el.

A bajnokság első fordulójában, még októberben, 3:0-s MEAFC siker született Szolnokon, így egyértelműen a miskolci csapat a párharc esélyese. Azonban az első fordulós eredmény és a tabella pozíciók ne tévesszenek meg senkit, hiszen ez a mérkőzés igazi rangadó lesz a javából.

„Nagyon bizakodva várom a vasárnapi összecsapást, hiszen az első találkozón sikerült nyernünk, holott akkor még nem állt össze a játékunk. Biztos vagyok benne, hogy ők is fejlődtek azóta és nagyon koncentrálnunk kell, hogy mi tudjuk irányítani a játékot, semmikép nem szabad félvállról vennünk őket” – nyilatkozta Csizmadia János, a rutinos center.

„Hét közben teher nélkül léphettünk pályára az esélyesebb, extraligás ellenfelünkkel szemben. Sajnos nem tudtuk megismételni a hazai pályán nyújtott lelkes és jó játékot” – fogalmazott Bagó László, vezetőedző. – „A hétvégi bajnokin viszont mi számítunk a meccs esélyesének, mindhárom pontot itthon kell tartanunk ahhoz, hogy tartsuk a lépést a riválisokkal. A tehetséges és ügyes fiatalokra építő Szolnoktól fizikálisan erősebbek vagyunk, reményeim szerint ezt kamatoztatni is tudjuk majd vasárnap délután.”

A belépés természetesen ingyenes, de jó, ha tudjátok, hogy aki a helyszínen tapsolót vásárol, annak az összegét a csapat teljes egészében a Másának (Miskolci Állatsegítő Alapítvány) adományozza.

Ez az összecsapás azért is különleges, mert az esztendő utolsó hazai bajnokija lesz. Eután december 4-én Dágon, december 11-én Budapesten a TFSE-nél szerepel a csapat, december 18-án pedig Dunaújvárosban zárják az évet.