A mai naptól új menetrend lépett életbe a miskolci autóbusz- és villamosjáratokon, alkalmazkodva az oktatási időszakkal megnövekedő utasforgalomhoz.

A szeptember 1-től érvényes őszi menetrendben a szolgáltatási színvonalat javító módosításokat vezettek be.

Autóbusszal

Többlet-autóbuszjáratok közlekednek az iskolakezdéssel összhangban az 1/1B-s, 3/3A-s, 6-os,7-es, 14-es, 16-os, 19-es, 20-as, 29-es, 32-es, 34-es, 35-ös autóbuszvonalakon, és újra közlekednek a 22-es autóbuszok.

A 35É-s viszonylat útvonala módosult, az autóbuszok a továbbiakban a Szondi György utca felé közlekedve ezentúl nem a Vörösmarty Mihály utca és a Centrum megállóhelyeket, hanem a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállóhelyeket fogják érinteni.

Villamossal

A villamosok munkanapokon egész nap, hétvégén este pedig sűrűbben közlekednek.
Tanítási időszaki munkanapokon a csúcsidőszakokban 3-4 percenként, míg délelőtt 7-8 percenként érkezik villamos a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér közötti megállókba, este pedig minden nap a jelenlegi 20 helyett 15 percenként indulnak az 1-es villamosok a Tiszai pályaudvartól és Felső-Majláthról is.
Tanítási időszaki munkanapokon a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér között 19 többlet forduló, az Újgyőri főtér és a Diósgyőri Gimnázium között 10 többlet forduló, a Diósgyőri Gimnázium és Felső-Majláth között pedig 24 többlet forduló áll majd az utasok rendelkezésére, valamint munkaszüneti napokon is növekszik a villamosjáratok száma.

Csatlakozások a Villanyrendőrnél

Esténként, kilenc óra után és kora hajnalban a Villanyrendőr megállóhelyen csatlakozások biztosítják az autóbuszokról az átszállást a villamosokra, illetve fordítva, a villamosokról az autóbuszokra is.  Azokat a járatokat, melyeknek garantált csatlakozása van, a menetrendkönyvben zöld háttérrel jelölték. A csatlakozó járatok a meghirdetett időpontban indulnak tovább a Villanyrendőrtől.

Igazodás a vasúti menetrendhez

A Tiszai pályaudvar végállomásról induló járatok menetrendjét úgy alakították ki, hogy hajnalban és éjszaka minden induló és érkező vonathoz, napközben pedig az InterCity-vonatokhoz csatlakozzanak. A vonatokhoz csatlakozó indulási időpontokat a menetrendkönyvben kék háttérrel jelölték.

További hasznos információk az mvkzrt.hu honlapján és az MVK Zrt. Facebook-oldalán találhatók.

/Fotó: MVK Zrt./