Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen a Mezőkövesdi Járási Ügyészség.

A vádlottak tavaly november végén egy sörözőben, ittas állapotban a vendégeket zavarva hangos zenét hallgattak. Miután a pultosnő kiküldte őket megfenyegették, hogy rágyújtják a vendéglátóhelyet.

A vádlottak egyikük nevelőapjával, valamint egy, a nyomozás során be nem azonosított személlyel mentek be az esti órákban egy borsodi településen lévő sörözőbe. Az egyik vádlott annyira leittasodott, hogy a pultosnő már nem volt hajlandó kiszolgálni őket, ezért mind a négyen távoztak. 

Mintegy fél óra elteltével visszamentek és a vendégeket zavarva kezdtek hangosan zenét hallgatni. A pultos újból megtagadta a kiszolgálásukat, majd – mivel az egyik vádlott egy vendéget meglökött – mindenkit kiküldött a sörözőből és a kaput belülről bezárta. A vádlottak folyamatosan rugdosták a kaput és azzal fenyegették meg a pultosnőt, hogy rágyújtják a sörözőt.

A nevelőapa arra kérte őket, hogy menjenek haza. Az erősen ittas állapotú nevelt fiát támogatva még megpróbálta vinni is az utcán, azonban kicsúszott a kezeiből és a földre esve még a fejét is beütötte. Ezt látva az ittas férfi vádlott-társa nagy erővel ököllel orron ütötte a nevelőapát és kétszer combon rúgta.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túli gyógytartamú orrcsonttörést szenvedett.

A bántalmazó vádlott-társ a fentieken túl, 2022. november hónap közepén az éjszakai órákban lakóhelyén egy helybéli férfival, annak háza előtt vitát kezdeményezett. Verekedésre hívta, rugdosta és rángatta a ház kapuját. Csak akkor hagyott fel cselekményével, amikor közölték vele, hogy értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.